Εξοπλισμός

Excimer Laser Technolash 217z Baush & Lomb με σημειακή δέσμη (flying spot), ενεργό σύστημα παρακολούθησης οφθαλμικών κινήσεων (eye tracker), αυτοματισμούς ασφαλείας και δυνατότητα μέσω zylink software εξατομικευμένης θεραπείας (zyoptix) για μεγιστοποίηση της ακρίβειας του αποτελέσματος.

ZYOPTIX Wavefront analysis
Το σύστημα Zyoptix παρέχει την δυνατότητα, εκτός από την απαλλαγή από τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής, της βελτίωσης της ποιότητας της νυχτερινής όρασης, καθώς επίσης και της βελτίωσης της όρασης σε επίπεδο καλύτερο από αυτό που πετυχαίνουν τα γυαλιά ή οι φακοί επαφής (supervision)

Τοπογραφία κερατοειδούς ORBSCAN II Z
Το σύστημα κάνει την πληρέστερη τοπογραφία κερατοειδούς ( μελέτη πρόσθιας, οπίσθιας επιφάνειας, παχυμετρία και βάθος προσθίου θαλάμου). Το σύστημα ORBSCAN κρίνεται απαραίτητο εργαλείο για την διαθλαστική χειρουργική.

Σύστημα φακοθρυψίας και υαλοειδεκτομής Millenium Baush & Lomb
Το σύστημα χρησιμοποιείται τόσο για την αφαίρεση καταρράκτη με υπέρηχους μέσα από μικροσκοπική τομή όσο για επεμβάσεις στο υαλώδες και τον αμφιβληστροειδή (υαλοειδεκτομές) και δυνατότητα χρήσης ενδολέιζερ. Οτι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η τεχνολογία στην μικροχειρουργική του οαφθαλμού προσθίου και οπισθίου ημιμορίου. Το κέντρο διαθέτει δύο τέτοια μηχανήματα.

Σύστημα φακοθρυψίας Alcon Legacy Advantec
Τελευταίας γενιάς μηχάνημα υπερήχων για την μικροχειρουργική του καταρράκτη με Mackool Tip για μιρκότερη υπερθέρμανση της κερατικής τομής.

Αυτόματο περίμετρο Dicon
Αμερικάνικης προέλευσης αυτόματο περίμετρο για την μελέτη των οπτικών πεδίων τόσο στο γλαύκωμα όσο και σε πολλές νευρολογικές παθήσεις. Η ηχητική ομιλία του μηχανήματος καθιστά την εξέταση πιο εύκολη και παροτρύνει τον ασθενή να διατηρήσει την προσοχή του.

Ψηφιακός αναλυτής οπτικών ινών GDx VCC
Τελευταίας γενιάς laser διαγνωστικό μηχάνημα για την μελέτη των οπτικών ινών στους γλαυκωματικούς ασθενείς. Γρήγρη εξέταση (3 λεπτά) με βάση δεδομένων για την καλύτερη διάγνωση.

Optical Coherence Tomography (OCT3, Zeiss)
Το πλέον εξελιγμένο μοντέλο οπτικής τομογραφίας υψηλής ανάλυσης που επιτρέπει την λήψη και επεξεργασία λεπομερών τομών του αμφιβληστροειδή, της οπτικής θηλής και της στιβάδας των οπτικών ινών με εφαρμογές στην διάγνωση και παρακολούθηση ωχροπαθειών και γλαυκώματος

Υπέρυθρο laser IRIDEX
Για διενέργεια φωτοπηξίας επί ενδείξεων όπως και του πράσινου laser με επιπρόσθετες δυνατότητες εφαρμογής transpupillary thermotherapy (TTT), με χρήση του large spot adapter, επί υποωχρικών χοριοειδικών νεοαγγειακών μεμβρανών και ικρών μελανωμάτων χοριοειδή, διασκληρικής κυκλοφωτοπηξίας με χρήση του G-probe σε μη ρυθμιζόμενο γλαύκωμα και διασκληρικής κυκλοφωτοπηξίας του αμφι/δή για περιχαράκωση ρωγμών, οπώς και αποκολλήσεων με χρήση ειδικού DioPexyTM Probe.

Ψηφιακή φλουοραγγειογραφία
Ψηφιακή κάμερα Topcon και λογισμικό Imagenet για την εκτέλεση ψηφιακής φωτογραφίας βυθού, φλουοραγγειογραφίας και αγγειογραφίας με πράσινο ινδοκυανίνης. Τα αποτελέσματα των παραπάνω εξετάσεων δίδονται άμεσα με το πλεονέκτημα της έγκαιρης αντιμετώπισης.

Laser Visulas 690, Zeiss για φωτοδυναμική θεραπεία με verteporfin (Visudyne). To ψυχρό αυτό laser ενδείκνυται για ορισμένες μορφές υποαμφιβληστροειδικής νεοαγγειώσεως στα πλαίσια της ηλικιακής και μυωπικής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, αλλά δύναται να εφαρμοσθεί και σε ορισμένες νεοαγγειακές μεμβράνες που επιπλέκουν άλλες παθήσεις του αμφιβληστροειδή.

Green Argon Laser (Novus Verdi, Diode-pumped green photocoagulator, LUMENIS)
Για φωτοπηξία σε διαβητική αμιβληστροειδοπάθεια, χοριοειδικές νεοαγγειακές μεμβράνες, ισχαιμικές αμφιβληστροειδοπάθειες, περιχαράκωση ρωγμών αμφιβληστροειδή και τραμπεκουλοπλαστική στο γλαύκωμα. Δυνατότητα εφαρμογής με την σχισμοειδή λυχνία και με το έμμεσο οφθαλμοσκόπειο.

Οφθαλμική υπερηχογραφία (P45 Ultrasonic Workstation, PARADIGM)
Δυνατότητες β-υπερηχογραφίας, διαγνωστικής Α-υπερηχογραφίας και βιομετρίας. Η Β-υπερηχογραφίας δίνει πληροφορίες για το εσωτερικό του οφθαλμού επί θολερών διαθλαστικών μέσων και συμβάλλει στον σχεδιασμό θεραπευτικής στρατηγικής. Η διαγνωστική Α-υπερηχογραφία δίνει σημαντικά στοιχεία που βοηθούν στην διαφορική διάγνωση ενδοφθάλμιων χωροκατακτητικών εξεργασιών.

Yag Laser (Alcon)
Ειδικό laser για διενέργεια περιφακιοτομής μετά από θόλωση του οπισθίου περιφακίου (δευτερογενής καταρράκτης) και περιφερικών ιριδοτομών σε μερικούς τύπους γλαυκώματος.

Χειρουργικά μικροσκόπια Zeiss
2 μικροσκόπια Zeiss Visu 200 και 1 μικροσκόπιο Zeiss MDO με συμπαρατήρηση και σύνδεση με video και monitor.

Χειρουργικό Μικροσκόπιο Leica 548
1 μονάδα με συμπαρατήρηση και σύνδεση με video και monitor.

Εξεταστικές μονάδες
Με λυχνίες (συνδεδεμένες με monitor για συμπαρακολούθηση και επεξήγηση στο συνοδό του ασθενούς) και αυτόματα κερατοδιαθλασίμετρα Topcon, προβαλλόμενους οπτότυπους, τονόμετρα Goldman και αέρος Keeler, φορόπτερο και δοκιμαστικά γυαλιά. Συνολικά 6 εξεταστικές μονάδες.


Copyright Ελληνική Οφθαλμοχειρουργική Α.Ε. 2003-2008 - Όροι Χρήσης - Website created & maintained by Theratron